Zo richt je je warehouse zo efficiënt mogelijk in

Bij het verkopen van goederen komt veel meer kijken dan de klant op het eerste gezicht ziet. Zo is er in een magazijn of warehouse vaak veel gaande. Om producten zo snel mogelijk bij de hand te kunnen hebben is het belangrijk om een warehouse efficiënt in te richten zodat processen soepel kunnen verlopen. Dit klinkt natuurlijk ideaal, maar is in de werkelijkheid vaak nog niet zo gemakkelijk. Bij het inrichten van een warehouse moet je aan verschillende aspecten denken. Hier onder bespreken we hoe je je warehousing zo efficiënt mogelijk in kunt richten en welke voordelen dit biedt.

Warehouse inrichten

Bij het indelen van een warehouse is het belangrijk om van tevoren te bedenken welke hoeveelheid goederen je op wilt slaan. Het volume, maar ook andere attributen zoals stapelbaarheid, breekbaarheid e.d. van de producten is van belang om een inschatting te maken van de ruimte die je nodig zult hebben. Voor het optimaliseren van de ruimte kun je gebruik maken van stellingen, houd er welk rekening mee dat je vervolgens de juiste attributen nodig hebt om van deze hoogte gebruik te kunnen maken zoals heftrucks of palletwagens. Denk vervolgens aan de processen die er plaats zullen vinden, zoals het ontvangen van goederen, opslaan van goederen en het picken en eventueel zelfs assembleren ervan.  Online zijn er programma’s die je kunnen helpen met het maken van een 2 of 3D schets, zodat je een beter beeld krijgt bij de ruimte voor je warehouse. Het is belangrijk om de volgorde van de processen te bepalen zodat de indelingen van je warehouse logischerwijze is ingericht aan de hand van de processen. De oppervlakte die nodig is voor processen zoals inkomende en uitgaande goederen is niet altijd even zichtbaar bij het inschatten van ruimte. 

Voordelen

Met een doordachte inrichting van je warehouse worden de verschillende processen die er plaatsvinden gestroomlijnd. Er wordt rekening gehouden met alle processen die er plaats vinden en alles heeft een standaard plek. Door alles logisch en efficiënt in te richten kunnen medewerkers goederen gemakkelijk terugvinden waardoor je als bedrijf zowel tijd als kosten kunt besparen.