Met deze tips richt je jouw thuiskantoor efficiënt in

Op je thuiswerkplek moet je net zo fijn werken als op je werkplek op kantoor. Dit is vastgelegd in de arbeidsomstandighedenwet(Arbowet). Met een fijne thuiswerkplek komt je creativiteit namelijk ten goede. Ook je thuiswerkplek mag dus leuk en gezellig. Het inrichten van een thuiswerkplek lijkt makkelijker dan dat het daadwerkelijk is, daarom geven we je in deze blog een aantal tips om jouw ideale thuiskantoor in te richten. 

Bespaar geld 

Het voordeel van je eigen thuiswerkplek is dat je er enorm veel geld mee bespaart. Je thuiswerkplek hoeft namelijk echt niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een tweedehands bureastoel in plaats van een nieuwe. Op deze manier bespaar je een hoop geld en ben je ook duurzaam bezig. Duurzaamheid wordt belangrijker en ook thuis draag jij je steentje bij aan een duurzame wereld.  

Ga voor natuurlijke licht 

Natuurlijke lichtinval is ontzettend belangrijk voor de werking van het brein. Richt je thuiskantoor daarom zodanig in dat je natuurlijke lichtinval krijgt. Daarnaast is natuurlijk licht ook gemakkelijk voor de ogen. Plaats je bureau daarom bij het raam waar het beste licht binnenvalt. Zorg er daarnaast ook voor dat het raam zo min mogelijk is voorzien van raamdecoratie, zodat je optimaal profiteert van het natuurlijke licht. 

Voeg planten toe 

Planten doen het altijd goed, of dit nou in je woonkamer, kantoor, slaapkamer op thuiswerkplek is. Het toevoegen van planten aan je thuiskantoor maakt een groot verschil. Groene planten hebben namelijk een positief effect op je effectiviteit. Planten verhogen de productiviteit en verminderen stress. Daarnaast zien planten er ook gewoon hartstikke leuk uit en creëer je een inspirerende ruimte voor jezelf. Kies bijvoorbeeld voor hangplanten aan het plafond of voor kleine potjes op je bureau. Mogelijkheden zat! 

Organiseer je werkplek 

Er is daadwerkelijk niets onhandiger dan een chaotische werkplek. Spullen die niet op de juiste plek liggen en een rommelig bureau zorgt ervoor dat je onrustig wordt. Zorg daarom dat je een georganiseerde werkplek creëert voor jezelf waar je alles binnen een handomdraai terugvindt. Dit bespaart je een hoop tijd en gedoe. 

Maak het persoonlijk

Het grootste voordeel van je thuiswerkplek is dat je al je favoriete items bij je hebt. Je richt je plek helemaal zelf in en in plaats van dat je naar de tapijttegels op je werk moet kijken, verzamel je spullen om je heen die je inspireren. Voeg bijvoorbeeld je favoriete foto’s toe aan je werkplek, hang een moodboard op of plaats je favoriete accessoires in het zicht. Maak je thuiswerkplek zo persoonlijk mogelijk en zorg dat je creatief aan de slag gaat!