Schade aan de badkamer en effectieve oplossingen om ze te repareren

Oude badkamers hebben vaak te maken met veel problemen, variërend van vochtige muren, gebarsten badkamer vloeren tot lekkend sanitair. De vloer van de kamer kan barsten doordat het wordt geraakt door zware voorwerpen, of doordat het cement dat de tegels ondersteunt hol is geworden en in de loop van de tijd is verweerd. Het kost veel geld en tijd om de schade te herstellen. Dan moet je op zoek naar andere alternatieven dan het renoveren van je badkamervloer. U kunt overwegen om betonstuc over tegels badkamer aan te brengen. Deze methode wordt als de gemakkelijkste beschouwd en kost geen tijd.

Voordelen van betonstuc

Betonstuc wordt beschouwd als zijn eigen uniekheid, omdat het gebruikte materiaal sterk en duurzaam is. Betonstuc is ook geschikt voor gebruik in de badkamer omdat het waterafstotend is. Installatie van beton cire over tegels badkamer duurt niet lang. Het is vrij efficiënt omdat het niet de hele badkamertegels hoeft te vernietigen. Het is voordeliger omdat we het zelf thuis kunnen doen zonder te hoeven betalen voor de service van een stukadoor. Betonstuc heeft een verscheidenheid aan kleuren, hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan de kleur van beton omdat het als eenvoudiger wordt beschouwd en tegenwoordig een trend is.

Hoe moet je betonstuc installeren?

Hoe u betonstuc op badkamertegels installeert is vrij eenvoudig. Wat we moeten voorbereiden, is apparatuur zoals een vloer polijstmachine en mixer, kwast of roller, verfbak en handschoenen. De volgende stap is het drogen van de badkamertegels met behulp van een stofzuiger en het polijsten van de vloer. Smeer vervolgens de te stuken vloer in met de eerste laag. Dit is zodat de betonstuc perfect blijft plakken. Nadat de eerste laag droog is, mengt u het betonstuc met een garde of een mixer en spoelt u langzaam van boven naar beneden, strijkt u af met een betonafvlakker en herhaalt u totdat het hele oppervlak van de tegel volledig bedekt is met betonstuc. Ga na het drogen verder naar het afwerk gedeelte, het proces van het egaliseren van de badkamervloer die is geïnstalleerd met betonstuc. In dit stadium hebben we vloer polijst gereedschap nodig om de hele vloer te polijsten totdat het overeenkomt met het gewenste resultaat.