Op zoek naar een huurwoning in Eindhoven? Dit kun je verwachten

Op zoek naar een toffe plek om te wonen tijdens je studententijd of zit je in de opbouw van de carrière of word jij naar het zuiden gestuurd voor een tof project? Dan is Eindhoven de stad waarin je niet verdrinkt, maar wel genoeg beleeft. De enorme mensenmassa’s die je kent van grote steden in de randstad zijn niet aan de orde in het zonnige Lampengat. Brabantse gezelligheid viert hoogtij tijdens events als ‘Dutch Design Week’, ‘Park Hilaria’ en ‘Glow’. Niet alleen een huis kopen, maar ook het huren van een huis, is minder kostbaar dan in Amsterdam. En dat PSV de beste club van Nederland is, staat al langer vast. Ben jij Eindhovenaar in hart en nieren? Dat wist je dit allemaal al.

Het tijdelijk karakter van een short stay appartement

Tijdelijk huren Eindhoven? Dit zijn niet voor niets termen die vaak online gebezigd worden. Eindhoven is hot. Studenten, expats en zakelijke klanten zijn geregeld op zoek naar hun plekje in de stad. Het huren van een appartement of woning voor een korte tot middellange huurperiode past daar uitstekend bij.

Tijdelijk huren in Eindhoven kan gegoten worden in een ‘short stay’ constructie. Dit betekent dat de huurder tijdelijk een gestoffeerd of gemeubileerd appartement huurt. Deze periode beslaat nooit langer dan 1 jaar. Over het algemeen wordt een all-in prijs overeengekomen waarbij alle kosten zoals gas, water, licht, tv, internet en verzekeringen bij de huurprijs zijn inbegrepen.

Doelgroep short stay appartementen

Huur je een woning langer dan 1 jaar? Dan wordt dat geclassificeerd als ‘long stay’. Het hoeft niet per se, maar meestal neemt de huurder eigen meubels mee naar de woonplek. De contracten voor vaste lasten worden vaak afgesloten op naam van de huurder. Bij de long stay huurder is de insteek dus volkomen anders. De intentie van de huurder is dan om langer in de woning te verblijven. Hoe is dat voor jou?

Short stay is een andere variant van tijdelijk huren in Eindhoven die vooral geschikt is voor huurders die voornemens zijn een kortere periode in de regio Eindhoven te verblijven. Kennismigranten, expats of Nederlanders die vanwege een tijdelijk project hun werkzaamheden verplaatsen naar Eindhoven matchen met een short stay vanwege de tijdelijkheid van de aard van hun werk.

De voordelen van tijdelijk huren in Eindhoven

De afgelopen jaren heeft de verhuur van woningen voor een korte periode een grote vlucht genomen. Het principe van short stay woningen was tien jaar geleden voor Nederlandse begrippen nieuw en de laatste jaren sterk in opkomst, terwijl het in Amerika en Azië al meer dan vijftig jaar bestaat.

De hectische zoektocht naar een kwalitatief hoogwaardig appartement is met deze trend dus voorgoed voorbij. Heb je een werkgever die jou begeleidt in de zoektocht naar een woning of deze zelfs van je overneemt? Dan zal hij blij zijn met de optie van tijdelijk huren in Eindhoven omdat hotelaccommodaties vaak duurder zijn en een stuk onpersoonlijker. De kans dat je je daar thuis gaat voelen, is erg klein. Vaak zijn de appartementen centraal gelegen en op loopafstand van diverse faciliteiten.